World Youth Alliance působí mimojiné na poli mezinárodních organizací, kde ostatně i vznikla, když se v roce 1999 jednadvacetiletá Anna Halpine stala svědkem petice sepsané skupinou třiceti mladých, kteří v roli zástupců mladých celého světa prezentovali na půdě Spojených národů požadavky jako lidské právo na potrat, sexuální práva dětí a naopak odebrání práv rodičům.

Místo tichého nesouhlasu Anna vytvořila letáčky, které vyjadřovaly touhu mladých po šíření hodnot, které se opírají o víru v důstojnost lidské bytosti - důstojnost, která nevzniká oficiálním uznáním práv, ale je Bohem daná. Neskončilo jen u dobře přijatého projevu (OSN poprosila Annu, aby pracovala s mladými na jejich půdě). Rozběhla se tak práce World Youth Alliance, která usiluje o šíření pojetí lidského života jako hodnotného a důstojného, a to skrze: 1) vzdělávání, 2) prosazování (resp. i blokování) legislativy na půdě mezinárodních organizací a 3) kultury (umění). 

regionalofficesmap-01

WYA má pobočky po celém světě, na každém kontinentě má „office“ a potom mnoho dalších „chapters“  - nám nejblíž např. na Slovensku, v Rakousku i Německu. WYA nechce nakládat další břemena na lidi, kteří jsou již vytížení jinými bohulibými činnostmi. Své dobrovolníky si sami vycvičí (viz plakátek výše, ačkoliv datum by se dalo i změnit). Každý dobrovolník má na začátku možnost říci si, kolik hodin týdně by chtěl věnovat (můžou to být třeba i tři hodiny), a podle toho se pak uzpůsobí jeho/její povinnosti.

Více viz https://www.wya.net/about-wya/how-we-work/